Memo Magister Logo  MEMO MAGISTER

     Muistiinpanokortisto


MEMO MAGISTER -ohjelman avulla saat tutkielmasi muistiinpanot pysymään järjestyksessä ja hallinnassa. MEMO MAGISTER on digitaalinen muistiinpanokortisto. Se on kortistointiohjelma, joka on suunniteltu apuvälineeksi tutkijoille ja kirjoittajille, jotka joutuvat tekemään laajoja muistiinpanoja. Suunnittelussa on ajateltu lähinnä humanistisen alan ja erityisesti historian tutkijoita. MEMO MAGISTER sopii erinomaisesti myöskin toimittajan ja kirjailijan aineistojenhallintaohjelmaksi.

Muistiinpanotekniikka on tärkeä osa tutkimustyötä. Ennen tietokoneaikaa tutkijat käyttivät muistiinpanojensa tekoon ns. neulakortteja (manuaalinen reikäkortti, eng. Edge-notched card/Needle cards). Nämä olivat pahvisia suunnilleen A5-kokoisia pahvikortteja, joiden reunoissa oli säännöllisessä järjestyksessä reikiä. Jokainen reikä vastasi ennalta määrättyä avainsanaa tutkimuksen aihepiiristä. Kun tutkija oli tehnyt muistiinpanon kortille, hän leikkasi kyseisen reiän auki. Kun tuli aika koota muistiinpanot ja aloittaa tietyn luvun tutkimustekstin kirjoittaminen, tutkija kasasi kortit yhteen ja työnsi pitkän puikon korttikasan läpi juuri tuosta reiästä ja ravisteli kasaa. Näin hänen eteensä tipahtivat kasasta ne kortit, joissa oli reikä auki. Neulakortit mahdollistivat aineistojen hallinnan kätevästi, järjestelmällinen muistiinpanojen tekeminen nopeutti koko tutkielman kirjoitusprosessia.

MEMO MAGISTER on tavallaan neulakortiston tietokoneella käytettävä vastine. Se on kortisto-ohjelma, jolla voit tehdä muistiinpanosi korttiin, koodata kortit, poimia niitä tietyin hakusanoin kokonaiskortistosta ja lajitella mihin järjestykseen vain haluat. Voit myöskin tulostaa haluamasi kortit paperille tai tallentaa ne yhdeksi tekstitiedostoksi. Kirjoittaessasi tiettyä tutkielman lukua, voit kätevästi hakea esille kyseiseen lukuun liittyvät muistiinpanokorttisi ja selata niitä edessäsi tietokoneen ruudulla. Voit myös tulostaa muistiinpanot erilliseen tekstiruutuun tietokoneen näytölle, jolloin voit kätevästi kirjoittaa varsinaista tutkimustekstiä tekstiohjelmallasi samalla kun selaat kyseiseen lukuun liittyviä muistiinpanoja erillisessä tekstiruudussa siinä vieressä. Näin tutkimuksen kirjoittaminen etenee nopeasti ja parhaimmillaan kokonaan ilman paperitulostuksia.

MEMO MAGISTER -kortisto-ohjelman avulla hallitset tutkimusaineistosi joustavasti ja aikaa säästäen olipa kyseessä pro gradu, väitöskirja tai muu tutkimustyö.

MEMO MAGISTER soveltuu myös projekti- ja työpäiväkirjan pitämiseen tai vaikkapa sähköpostikirjeenvaihtosi arkistointiin. Voit käyttää ohjelmaa myös suoraan esim. muistitikulta. Kopioi vain asennuksen jälkeen kovalevyllä olevan MEMO MAGISTER 1.1 beta -hakemiston sisältö kokonaisuudessaan muistitikulle ja käynnistä ohjelma klikkaamalla MemoMagister1100beta.exe -tiedostoa.

Keyboard

Copyright © 2010-2019
Melodata Productions, Finland.
e-mail: info AT memomagister.comCopyright © 2019 Melodata Productions, Finland.
Tämä sivusto ei käytä evästeitä